De 10 van…….

Naam: Cor van Hees
Leeftijd: 55 jaar
Team: Localdarts 3 (Captain)

 

 

  1. Wanneer en waar gooide jij je eerste dartpijlen?
    Volgens mij is dat ruim 4 jaar geleden bij de Rhenen Open van 2013 op uitnodiging van Carèl Baardman.

2. Met welk merk dartpijlen gooi jij en hoeveel gram?
Ik gooi sinds 2014 met Harrows Wolfram van 25 gram.

3. Waarom is de dartsport zo leuk?
Het is een sport waarin je ongemerkt voor jezelf de lat steeds hoger legt. Als je net begint met darten ben je al blij dat je de 20 drie keer kunt raken. Daarna moeten de scores natuurlijk hoger en ben je al snel met een mindere score niet tevreden. Ook het finishen heeft datzelfde aspect. Eerst ben je blij met een single dart finish. Dan een twee dart finish, dan een drie dart finish en als het even kan ook nog zo hoog mogelijk. Zo zijn er voldoende uitdagingen binnen het spelletje en moet je er ook nog voor zorgen dat je tegenstander op afstand blijft.

4. Hoeveel uur train je in de week?
De laatste tijd ben ik erg druk op mijn werk waardoor het trainen er bij in schiet. Zodoende is de donderdag de enige training van de week op dit moment.

5. Wat is het mooiste dartmoment tot nu toe?
Dat is moeilijk te zeggen. Vaak ben ik na een wedstrijd alweer snel vergeten hoe de partij is verlopen, dat blijft bij mij niet lang hangen. Als ik dan toch iets moet noemen is het de eerste wedstijd van dit seizoen als Teamcaptain van Localdarts 3. Zelf als eerste starten en je eigen partij winnend afsluiten, waarna we gezamenlijk als team de overwinning binnenslepen. Dat was een mooi moment. Een YES moment.

6. Wat vind jij het moeilijkste van darten?
Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Elke keer moet je er voor zorgen dat je de concentratie vasthoudt en dat is moeilijk na een dag hard werken met cijfers.

7. Wat is het leukste team waar je tegen gespeelt hebt?
Na twee seizoenen competitie darten kan ik niet zeggen dat er al een favoriete tegenstander is. Afgelopen week speelde ik mijn 25e wedstrijd voor Localdarts. Dit was nagenoeg allemaal tegen verschillende teams.

8. Wat zijn jou sterke en minder sterke punten van het darten?
Sterk punt van mij is dat ik vaak in mijn hoofd prima weet hoe een score uit te gooien. Alleen laat de uitvoering dan vaak te wensen over. Haha. Mijn zwakke punt is dat ik vaak slecht tegen mijn verlies kan. Ik probeer dit van me af te zetten en dat lukt de laatste tijd aardig. Zo kan ik ook meer genieten als mijn tegenstander een mooie finish gooit. Het is tenslotte maar een spelletje.

9. Doe je vaak mee aan toernooien, zo ja welke?
Ik principe speel ik alle toernooien georganiseerd door Localdarts. Daarnaast, als mijn agenda het toelaat, speel ik ook met enige regelmaat bij de Trefpunttreffers in Ederveen. Ook de toernooitjes in Ingen van Tuutdarts zijn zeker de moeite waard.

10. Is er nog iets wat je wilt zeggen?
We hebben bij Piet Hensen een heel mooie dartlocatie tot onze beschikking. Het zou fijn zijn als we als vereniging vaker samen konden trainen op bijvoorbeeld op een dinsdagavond al dan niet wekelijks. Misschien dat eens onderzocht kan worden of dit mogelijk is bij voldoende animo.

Sportieve groet ook namens mijn teamgenoten, Cor.