Ricardo Kleijer Paviljoen Master 2018! Michel Keulstra Master van de verliezers, Kaylee van der Steen eerste winnares Paviljoen Masters Dames.

 


06-01-2018,

De 5de editie van de Paviljoen Masters is gewonnen door Ricardo Kleijer. Voor de 2de keer bleek hij de sterkste. Even leek het erop dat Ricardo vroegtijdig zou stranden bij de laatste 32, toen hij 0-2 achter kwam tegen Daniel Gerrits. Maar hij overleefde die partij en stond geen leg meer af de rest van het toernooi. Ronald Motshagen en Marc Veenendaal gingen er met 3-0 vanaf en in de halve finale wist Joop Ruisch, ondanks een aantal kansen, geen leg te pakken(4-0). In de finale trof Ricardo de verassende Ferdy Verboom.

Ondanks dat hij in het begin van de avond er weinig vertrouwen in had, verraste hij zichzelf nog het meest dit toernooi. Na een bye bij de laatste 32 gingen achtereenvolgens Hans van Beek(3-1), Ricardo Lieftink(2-3) en Ivo van der Helm(4-1) uit het toernooi door Ferdy.

 

 

 

 

In de finale kon Ferdy de uitstekend spelende Ricardo scorend nog goed bijhouden. Een leg wist hij echter niet te verzilveren en brak bij de 3-0. Zo liep Ricardo Kleijer eenvoudig naar een 5-0 overwinning voor zijn 2de Paviljoen Masters titel.

Ook de hoogste finish was voor Ricardo Kleijer. Lang stond de 152 finish van Daniel Gerrits, maar Ricardo wist toch nog een 160 finish uit te gooien.

 

 

 

 

In de Verliezers ronde wist Michel Keulstra de knock-out fase volledig te doorstaan. Na een bye in de 1ste ronde, versloeg hij Arie Struijk(2-1, Henry Sanders(3-1) en Johan van Lent(0-3).

 

 

 

Zijn tegenstander in de finale was Arien van Lavieren. Arien moest 4 wedstrijden winnen voordat hij de finale bereikt had. Dennis van Zetten(2-0), Wilco Ruisch(2-0), Jaimy van Loon(3-1) en Tom Jansen(3-1), konden het niet bolwerken tegen Arien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de finale was Michel duidelijk de betere. Met regelmatig een tripple en redelijk snelle uitgooi, wist Michel Keulstra eenvoudig Arien van Lavieren met 3-0 te verslaan.

Bij het 1ste Damestoernooi tijdens de Masters streden 6 dames om de titel. Na de Poulefase wisten Kaylee van der Steen, Angela van der Gragt, Monika van Malsen en Bets van Zetten zich te plaatsen voor de halve finales. Kaylee wist de 1ste HF met 3-0 te winnen van Angela van der Gragt, terwijl Bets van Zetten de 2de HF met 2-0 te sterk was voor Monika.

 

 

 

In de finale nam Bets brutaal een 1-0 voorsprong. Kaylee herstelde sterk en maakte het koelbloedig met 3-1 af waardoor Kaylee van der Steen de 1ste winnares van de Paviljoen Masters Singles Dames is geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle deelnem(st)ers en bezoekers bedankt voor een geslaagd toernooi waar ik weer met genoegen op terugkijk. Paviljoen Thijmseberg bedankt voor jullie gastvrijheid en goede zorgen. Tot het volgende toernooi!